donderdag 3 oktober 2013

Kabeljauw met beukenzwamsaus

Voor 4 personen
150g Beukenzwam
2      Kabeljauwfilets (à 150 gr)
2      Sjalotjes
3 el   Koude boter
15 g  Bieslook
50 ml Witte wijn
50 ml Visfond
200 ml Slagroom 
Zout en peper naar smaak
 

 Bereiding
  • Maak de paddenstoelen schoon. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn.
  • Kneus de teen knoflook.
  • Snijd een eetlepel koude boter in blokjes en bewaar deze tot gebruik in de koelkast.Hak de bieslook fijn.
  • Laat in een steelpan de wijn en de visfond op zacht vuur tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en laat de saus op zacht vuur inkoken tot de saus mooi van dikte is. Neem de pan van het vuur.
  • Kruid de vis met peper. Verwarm twee borden voor.
  • Verhit een eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin de vis in ongeveer vijf tot zes minuten aan beide zijde goudbruin en gaar. Schep de filets op de voorverwarmde borden.
  • Verhit een eetlepel boter in de koekenpan en bak hierin de paddestoelen met de sjalotjes en de knoflook 2-3 minuten. Verwijder de knoflook.
  • Verwarm intussen de saus, neem de pan van het vuur en klop de bieslook en de koude boterblokjes met de staafmixer door de saus.
  • Schep de paddestoelen voorzichtig door de saus en breng deze op smaak met zout en peper. Schep de saus over de vis. 
Tip:   Lekker met aardappelpuree of (hier) tagliatelli met wat fijne groenten.
Eet smakelijk! 
Uit: Heerlijk & Eerlijk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen