woensdag 2 oktober 2013

Een zeer aparte ijscoupe...


    Voor 4 personen

    
    8 bolletjes vanille-ijs
    Chocoladeschilfers/krullen
    
    
    8 eieren
    1 blikje melk, gecondenseerde (groot)
    2 dl alcohol 90°
      2 pakjes vanillesuiker,  
    350 g fijne  suiker,
    400 g poedersuiker
    OF: Koop de advocaat (Bols, Filliers)
    en schuimpjes kant-en-klaar!


Bereiding


Advocaat: Doe de 8 eierdooiers in een mengbeker samen met de gecondenseerde melk en de pakjes vanillesuiker. Meng 2 minuten op lage snelheid.
Doe er 350g fijne suiker bij en schenk er in een straaltje de alcohol van 90° bij. Mix intussen op hoge snelheid, tot alles goed gemengd is en de advocaat dik vloeibaar.
Met de eiwitten die u over hebt kunt u de schuimpjes maken.

Schuimpjes: Klop, in een brandschone kom en met dito klopper, de 8 eiwitten heel stijf. Strooi er 400 g poedersuiker bij en klop op tot het eiwit glanst.
Spuit met een spuitzak met karteltuit roosjes schuim op bakpapier. Zet ongeveer 1 uur in de oven op 100°C.
In een luchtdichte doos blijven ze een hele tijd goed.

Verdeel het ijs over mooie glazen of coupes. Lepel er de advocaat bij. Leg er een schuimpje bij. Bestrooi eventueel met chocoladeschilfers of krullen.

Uit: Libelle Lekker

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen