zondag 15 september 2013

Rumpsteak met een gratin van broccoli en bleu d'Auvergne, aardappelen met mascarpone en witloof.

Presentatie kan veel beter maar de smaken zaten werkelijk goed. Perfect voor een rijk zondags herfstmaal, waar niet al te veel werk in kruipt en het merendeel op voorhand kan bereid worden. Begin alvast met de aardappelen met mascarpone.
Aardappelen met mascarpone
Een makkie, wel de aardappelen -naargelang de soort- halfgaar laten koken.Daarna de broccoli-roosjes vooraf koken (of stomen) en de bleu d'Auvergne saus maken (bechamelsaus met de kaas erin, het volledig recept vind je hier)
Gratin de brocolis au bleu d'Auvergne
. Je kan trouwens ook andere (liefst blauwe) kazen gebruiken. Alles wat je nog rest is de oven op zo'n 180° krijgen, eerst de patatjes en dan de gratin erin en lichtjes laten kleuren, het witloof vooraf stomen en aanbakken in wat boter, pezo en nootmuskaat, en de steak grillen volgens wens (hier bleu) en op het allerlaatst een toefje kruidenboter toevoegen. Je kan die zelf bereiden (zie recept) of kant-en-klaar kopen. Het volledige maal komt op zo'n € 7 à 8 per persoon, dat is als je goed kan winkelen; Rum(p)steak € 4 (Delhaize), Broccoli is zeer goedkoop, nog geen €1, aardappelen nog geen halveneuro (Cypriotsche in bulk - Carrefour), mascarpone € 2, Bleu d'Avergne € 2 (
Carrefour), Witloof € 2,5, kruidenboter nog geen euro (voor wat je nodig hebt).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten