zondag 1 september 2013

Niev Patatjes...

Met prinsessenboontjes gerold in bacon & manouri, Ierse lamsschoudersnede en champignonsaus. My way: kook de boontjes gaar (maar zeker niet te) in kokend water met zout en natriumbicarbonaat, koel ze af met koud stromend water, dep ze droog, kruid ze lichtjes met wat nootmuskaat en eventueel wat bonenkruid,  en rol ze (5-7) tenslotte in wat spek (hier bacon) en wat kaas. Persoonlijk vind ik een schapensoort zoals een manouri het meest passend. Kook even de nieuwe patatjes, schil ze (of niet) en snij ze. De oven staat op 180°, de champignonsaus is reeds bereid (klassiek, wat ui, look, peterselie, oregano, witte wijn, room) en bak eerst de patatjes af in goed wat olijfolie, pezo, look, rozemarijn (de laatste twee zijn een constante hier). Voeg ook de boontjes (op een aparte braadslede, ingewreven met wat olie en look) toe. Marineer ondertussen het -op kamertemperatuur gekomen- lamsvlees. Weerom rozemarijn en look (inkepingen) wat kruiding, olijfolie, pezo, eventueel wat honig en soja. Zo gauw de aardappelen klaar zijn, gebruik dezelfde, nu zeer hete, slede voor het vlees. Hoeft -door de marinade- zeker niet lang! Naar eigen wens, rosé is hier warm aanbevolen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen