vrijdag 30 augustus 2013

Gepaneerde pladijsfilet op een coulis van coeur de boeuf tomaten en tagliatelli

Pladijs is ‘Vis van het Jaar 2013’ en dus overvloedig beschikbaar en dat is goed (oud) nieuws. Het is een heerlijke vis, 'het visvlees fijn, stevig en mals', zo luidt het. Door zijn spikkels ziet ie er vervaarlijk uit en daarom wat geweerd de laatste decennia, maar vroeger was dit bijna "dagelijkse kost". Ik vond heerlijke, grote filets en trok aan de slag met een eigen creatie. Ik had namelijk nog zeer rijpe coeur de boeuf tomaten die dringend op moesten, en daarom maar rustig een coulis van getrokken. Verder moest ik enkel nog de vis paneren (halfom paneermeel/pecorino en peterselie) en een klein, zacht pestootje maken voor de pasta. (look, pijnboompitten, verse basilicum, olijfolie, fleur de sel) en klaar was kees. Het  resultaat ziet er misschien niet spectaculair uit, maar ik verzeker je, de smaken zaten verdomd goed! Ook onze Jeroen weet deze onderschatte vis te waarderen en heeft zelfs twee receptjes: met mosselen of met aardappelsalade. Tenslotte hieronder nog een leuk -maar pedant-  "filmptje" van  "visser Danny" & Libelle-chef Ilse D'hooge die samen een 'Gepanneerde pladijsfilet à la Milanese' bereiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen