maandag 23 september 2013

Gigot d'agneau aux herbes Marocaine

Geef toe, klinkt beter dan "Lamsbout met  Marokkaanse kruiding". Weerom een mix van twee recepten van JM: 1) Een klassieke bereiding van lamsbout in de oven en een 2) tajine met lamsschouder, groenten, koriander en munt. Had het lam liever wat meer rosé gehad, maar ik verafschuw te rood lamsvlees. De bout dus klassiek bereid met enkele insnijdingen in het vlees, daarin plakjes look en takjes rozemarijn gestopt en daarna gemarineerd met een Marokkaanse kruiding (koriander, komijn, zwarte peperbolletjes, look, kaneelpoeder, Râs al hânout, gember & olijfolie zie recept 2) en verder bereid volgens klassiek recept 1. De couscous bevat fijngesnipperde rode ui en wat bleekselder aangestoofd en in wijn geweekte rozijnen. De groentemix bestaat uit wortel, pastinaak, courgette, aubergine, verse koriander, pezo. Het (pikant) sausje is gewoon wat fijngesnipperde look, vermengd met wat tomatenpuree, komijn, harissa ,het sap van de doorweekte rozijnen en aangelengd met wat bouillon.   Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf €6,5 per persoon, wijn niet inbegrepen. Hier is dat een Côtes Du Rhone Cuvée Réservée 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen