donderdag 8 augustus 2013

Manna...brood des hemels!

Geef toe, hij ziet er rijkelijk bereid uit deze Spaghetti Bolognaise, maar schijn bedriegt. De pasta is dan wel vers gekookt en de kaas vers geraspt maar de saus komt gewoon uit een potje en wel van het merk Manna, door iedereen in Vlaanderen wel bekend, of niet? Hun merknaam en slogan is in ieder geval een godsgeschenk: Manna...brood des hemels! Hemelse sauzen! Lukt altijd en door praktisch iedereen gesmaakt en (goed) gekeurd, ook door de professionals. Tv-kok Jeroen De Pauw geeft de saus zelfs een tweede plaats (8/10) in een test voor het Nieuwsblad.  De eerste plaats gaat naar Lidl's Salsa Di Pomodoro Alla Bolognese van Combino. Zelf heb ik een sterk vermoeden dat vele bistrokeukens wel een paar potten hebben klaarstaan. het is zo simpel deze saus wat eigen te maken, te verrijken met wat kruiden (basilicum oregano), room, tabasco of wat chilipoeder en te verkopen als de "Spaghetti van het huis" of "Moeders spaghetti bolognaise".
Trouwens in het Grieks betekent Manna (Μάνα ) namelijk ook moeder dus daar doe of zeg je in ieder geval alvast niks verkeerd als je een "Σπαγγέτι Μάνα" op de kaart zet. Met een pot van pakweg 690g (15% extra!) voor 3,02 € zet je makkelijk vier porties neer, dus even een grof rekensommetje: voor € 5 (spaghetti van de Lidl, kaas en wat kruiden) kan je 4 porties bereiden, oftewel één portie (€ 1,25) verkoop je aan € 10, da's een winst van € 8,75 ! En hoeveel percent is dat dan ook al weer? Zo'n slordige 190 %? Mijn excuses hier voor enkel de voedselprijs aan te rekenen, maar toch. Denk er maar eens over na als je weer's "een spaghettietje" besteld op een of ander terras.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten