Videetje van kip met zachte curry
Ingrediënten (voor 4)
2 kippenbouten
150 g gekruid kippengehakt
4 bladerdeegpasteitjes
1 tomaat
250 g champignons
100 g sjalotjes, fijngesneden
roux
125 ml room
kervel
tijm
kerriepoeder
peper en zout
150 g gekruid kippengehakt
4 bladerdeegpasteitjes
1 tomaat
250 g champignons
100 g sjalotjes, fijngesneden
roux
125 ml room
kervel
tijm
kerriepoeder
peper en zout
Bereidingswijze
- Pel de tomaat, verwijder de pitjes, houd de restjes apart en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de champignons schoon, houd de restjes apart en snijd de champignons fijn.
- Zet de kippenbouten in koud water op het vuur. Voeg de restjes van de
champignons en tomaat toe, de fijngesneden sjalot, peper, zout en tijm.
Laat de kippenbouten zachtjes garen.
- Maak kleine balletjes van het gehakt en pocheer deze apart. Dit kookvocht mag weg.
- Haal het vlees van de kippenbouten en zeef de bouillon.
- Zet de bouillon op een hoog vuur en laat inkoken tot 1/3 liter. Bind met roux, voeg de room toe en breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder.
- Stoof de champignons in boter en kruid ze met peper en zout.
- Meng het kippenvlees, de vleesballetjes en champignons onder de saus en laat even opkoken.
- Verwarm de videetjes in de oven en verdeel de vulling erover.
- Garneer met kervel en tomatenblokjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten