.
Snel, want de spiesjes kocht ik klaargemaakt in P&G aan een dumpingprijs en ik had er zowaar medelijden mee, de zelfgemaakte tsatsiki
had ik nog staan, dus moest ik enkel de aardappelen (van Cyprus -
Carrefour) wat halfgaar koken terwijl de oven reeds opstond. Deze daarna
snijden, wat verse rozemarijn plukken
en samen met een goeie scheut olijfolie en geplette teentjes look op
een warme en diepe bakplaat leggen en -wanneer ze een mooi kleurtje
kregen- gewoon warm houden om daarna deze "kebab van gehakt" op
diezelfde bakplaat te braden. Zelfgemaakt zijn ze natuurlijk veel lekkerder, hier het recept:
600 gr. rundergehakt
3 sneetjes oud wit brood
1/2 kopje melk
1/4 kopje olijfolie
1 tomaat, geraspt (optioneel)
Gehakte peterselie
Knoflook geplet
1 ei, pezo, oregano, kaneel (optioneel)
Doe het gehakt in een kom.Week het brood in de melk en voeg het bij het vlees. Voeg zout, peper, kruiden & olijfolie toe. Meng de overige ingrediënten en kneed 10 minuten. Dek de kom af en laat 2 uur in de koelkast staan. Kneed daarna alles weer goed en maak nu onze "hamburgers" langwerpig en schuif ze zachtjes over de spiesjes. Leg ze op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 25-35 minuten. Of bak ze op de grill/barbecue. Serveer warm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten