dinsdag 6 augustus 2013

Maandag is restjesdag...

Kanton koe loe kai (onder; overschotje van de chinees) met (rechtsboven) verse "home-made"  roergebakken rundvleesreepjes met peultjes, gember, look, lente-uitjes, oestersaus (optioneel) & geparfumeerde rijst (optioneel: hier citroentijm)

Marineer eerst (minstens 20 min) het vlees (altijd donkere soya gebruiken bij rood vlees) en snij de lente-ui in reepjes, wat rode ajuin en de gember & look fijn. 
Zet de wok op maximum.

Stoom de peultjes (al dente) en daarna de reeds gekookte rijst, al dan niet gearomatiseerd met wat citroentijm.
  
Wanneer de (arachide) olie heet genoeg is, bak ajuin, gember & look even aan aan, voeg dan het vlees toe, en tenslotte de lente-uitjes. Eventueel wat bijkruiden met chili & oestersaus. Doe wat hete rijst in een koffiekopje en serveer op het bord.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen